tirsdag 8. november 2011

Piet Hein Eek og Fair Trade Original


Samarbeid er bra, som da den nederlandske designeren Piet Hein Eek og Fair Trade Original lanserte deres kolleksjon noen år tilbake. Resultatet er forskjellige skåler i palmetre, og produktene er både vakre og funksjonelle- et godt eksempel på at man kan forene forene etikk med estetikk.
Palmetre, som er et vanlig råmateriale i Vietnam, ble brukt, og sammen med en gruppe på 300 håndverkere, organisert i fair trade gruppa, MAI Vietnamese Handicrafts, (i samarbeid med Fair Trade Original) designet og utviklet de skålene med Piet Hein Eek.
 






















Fordi materialet lett bøyes om det kommer i kontakt med fukt, ble trespilene bundet sammen med små gjennomsiktige plastikktråder. Knutene er de samme som vietnamesiske fiskere bruker.
Kolleksjonen høstet internasjonal oppmerksomhet. Mye fordi en designer forbundet med så mye integritet som Piet Hein Eek, kjent for å sette resirkulering på design-agendaen ved sin bruk av scrap wood-materialer, var med på samarbeidet, men også fordi det enestående kvalitetshåndverket det er. Og i tillegg er det altså Fair Trade produsert.
En fin julegave til den designorienterte- Finn den i nettbutikken vår.
Fram til den 16.11 kan du VINNE denne skålen. Vil du ha..? Se her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar