tirsdag 8. april 2014

Håndknyttede kunstverk!


Til høyre ser du teppet designet av Patternity og til venstre av Lesley Barnes. På de neste bildene kan du se litt av produksjonsprossessen, fra ubehandlet ull til ferdig teppe.FAIR TRADE TEPPER.
Node er er sosialt forretningskonsept, et transparent samarbeid mellom Chris Haughton, kvinner ved Kumbeshwar Technical School (KTS) i Nepal og 18 internasjonale designere.
Teppene gir liv til illustrasjoner av Donna Wilson, Neasden Control Centre, Petra Börner, Sanna Annukka, Patternity, Jon Lassen, Lesley Barnes, Nadia Shireen og 10 andre anerkjente designere og kunstnere som ble håndplukket til å bidra med sine illustrasjoner.
Chris Haughton, iverkesetter bak prosjektet forteller at teppene er produsert helt for hånd. Ved bruk av eldgamle håndverksteknikker blir den tibetanske ubehandlede ullen spunnet til tråd, farget med trygge tekstilfarger og til slutt blir teppene knyttet på de tradisjonelle vevene.

Arbeiderne ved KTS får opplœring i lære å lese og å skrive, god betaling og ordnede arbeidsforhold.  Overskuddet av prosjektet støtter skolen der med 260 barn og et barnehjem.

Da teppene først ble lansert, var det i form av en utstilling på the Design Museum i London. Nå har Nordvestpassasjen gleden av å introdusere dem for et norsk publikum. Snart blir de tilgjengelige i nettbutikken,  med leveringstid på 3 mnd fordi de de lages på bestilling.
På gulvet er teppene som smykker i rommet, men kvaliteten og finishen på dissse hånknyttede kunstverkene er enestående og det gjør at jeg heller ønsker å ha dem på veggen...
Er de ikke vakre?
... Denne lille 2,5 min. filmen om prossessen er absolutt verdt å se: http://vimeo.com/49377756

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar